Queen zingt You Are The Champions voor zorgmedewerkers

Queen zingt You Are The Champions voor zorgmedewerkers ANP

Speciaal voor alle zorgmedewerkers die overal op de wereld tegen het coronavirus strijden heeft de Britse band Queen een nieuwe versie opgenomen van hun wereldhit We Are The Champions, waarbij het woordje We in het laatste refrein is verruild voor You.

"Het nummer is voor iedereen aan de frontlinie, overal ter wereld. Voor de mensen die hun leven riskeren om dat van ons en onze families te redden", vertelt gitarist Brian May over de unieke track. "Mensen voelen wat dit nummer betekent. Ze voelen de uitdaging waar ze voor staan. Ze willen de beste zijn en winnen, dit nummer heeft dat. Het is zo een prachtige manier geworden om in moeilijke tijden triomf en vastberadenheid te tonen."

De groep wil met de nieuwe versie, die apart bij gitarist May, zanger Lambert en drummer Roger Talyor thuis met mobiele telefoons is opgenomen, geld inzamelen voor zorgmedewerkers. Ook de familie van Freddie Mercury doneert de opbrengst van het nummer aan het fonds van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de 'kampioenen' in de zorg.

Nieuws

Meest gelezen

menu