Reddingswerk in Tainan nog in volle gang

Reddingswerk in Tainan nog in volle gang ANP

Reddingswerkers zijn in een ingestort flatgebouw in de Taiwanese stad Tainan nog op zoek naar ruim 120 mensen. De hulpdiensten hebben volgens burgemeester William Lai moeite een groot deel van de slachtoffers te bereiken.

,,Ongeveer 103 mensen liggen erg diep begraven onder het puin van gebouwen die op elkaar zijn ingestort'', zei Lai, verwijzend naar de ingestorte woontoren. ,,Het is erg lastig ze direct te bereiken.'' Reddingswerkers zouden hun aandacht richten op 29 mensen die dichter bij de oppervlakte liggen bedolven.

De reddingsoperatie is ruim een etmaal na de aardbeving nog in volle gang. Brandweerlieden, politiemensen, militairen en vrijwilligers zoeken, soms met hun blote handen, in de ruïne van het flatgebouw naar overlevenden. Tientallen familieleden van vermiste bewoners hebben zich verzameld bij de rampplek.

Wanhoop

De hulpverleners haalden zondag nog een twintigjarige man levend uit het gebouw. Ondertussen groeit de wanhoop bij de familieleden van andere slachtoffers. Een man die zelf was gered, werd volgens de Taipei Times tegengehouden toen hij de ingestorte flat wilde binnengaan om zijn vrouw en kinderen te zoeken.

Een omwonende vertelde de krant dat het flatgebouw tijdens de aardbeving vrijwel direct bezweek. ,,Niet te geloven dat een gebouw dat er zo stevig uitzag in tien seconden kon instorten'', zei de man. Er wordt nog onderzocht of er is gesjoemeld bij de bouw van het pand.

Door de aardbeving zijn zeker 23 mensen om het leven gekomen. Honderden mensen raakten gewond. Naast de zeventien verdiepingen tellende flat bezweken ook acht andere gebouwen.

Nieuws

Meest gelezen

menu