Republikein Ryan boos op eigen aanhangers

Republikein Ryan boos op eigen aanhangers ANP

De prominente Republikein Paul Ryan heeft afstand genomen van aanhangers die hem graag zien als presidentskandidaat. De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voelt niets voor deelname aan de presidentsverkiezingen van dit jaar.

Een advocaat van de Republikein heeft donderdag een boze brief gestuurd naar een comité dat probeert Ryan over te halen zich kandidaat te stellen. De groep probeert een miljoen handtekeningen op te halen om de voorzitter alsnog over de streep te trekken.

Volgens het kamp van Ryan kunnen de activiteiten van het comité kiezers op het verkeerde been zetten. De advocaat riep de groep op niet de indruk te wekken dat ze namens de voorzitter spreken. Ook wil Ryan niet dat zijn aanhangers op eigen houtje geld voor hem ophalen, terwijl hij niet van plan is campagne te voeren.

Een woordvoerder van het 'Comité om voorzitter Ryan in te lijven' reageerde teleurgesteld op de oproep. ,,Het comité is een patriottistische poging om onze partij en ons land te redden'', verklaarde de zegsman.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu