Romney haalt hard uit naar 'oplichter' Trump

Romney haalt hard uit naar 'oplichter' Trump ANP

Voormalig presidentskandidaat Mitt Romney heeft donderdag spijkerharde kritiek geuit op Donald Trump. Volgens Romney is Trump een ,,charlatan die de Amerikaanse bevolking in de luren legt''.

Romney ontpopt zich de laatste tijd steeds meer als criticaster van de omstreden miljardair, die met een reeks overwinningen deze week op Super Tuesday verder uitliep in de Republikeinse voorverkiezingen. ,,Een zakelijk genie is hij niet. Zijn beloftes zijn even waardeloos als een bul van Trump University'', zei Romney over de omstreden vastgoedcursussen waar Trump in het verleden zijn naam aan verbond. Tegen de 'universiteit', die nooit de accreditatie had om zich die naam aan te meten, loopt momenteel een rechtszaak.

Volgens Romney staat de Republikeinse partij voor een tweesprong. ,,Ik geloof met hart en ziel dat dit een tijd is om te kiezen en dat de keuze ingrijpende gevolgen zal hebben voor niet alleen de Republikeinse partij, maar voor het hele land.'' Trumps ideeën zouden rampzalig uitpakken voor de economie en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten, aldus Romney.

Nieuws

Meest gelezen

menu