Ron DeSantis weer gouverneur van Florida. Is hij de nieuwe jenner van links Amerika?

Ron DeSantis heeft met zijn herverkiezing als gouverneur van Florida zijn positie bij de Republikeinen versterkt. Hij sluit niet uit dat hij in 2024 presidentskandidaat is. Trump vat dat op als verraad van de man die hij ‘Ron de Schijnheilige’ noemt.

De Republikeinse gouverneur van Florida Ron DeSantis met zijn vrouw Casey en zijn kinderen Madison, Mason en Mamie op het podium tijdens de verkiezingsnacht in Tampa, Florida, 8 november 2022.
Foto: AFP/Giorgio Viera

De Republikeinse gouverneur van Florida Ron DeSantis met zijn vrouw Casey en zijn kinderen Madison, Mason en Mamie op het podium tijdens de verkiezingsnacht in Tampa, Florida, 8 november 2022. Foto: AFP/Giorgio Viera Foto: AFP/GIORGIO VIERA

De duidelijkste aanwijzing dat Ron DeSantis de rijzende ster is van rechts Amerika, is niet dat Murdoch-krant de New York Post woensdag een foto van hem op de voorpagina zette met daaronder in grote letters ‘DeFUTURE’. Ook niet dat Telegraaf-columnist Leon de Winter vindt dat Donald Trump plaats moet maken voor de vorige week dinsdag herkozen gouverneur van Florida. Nee, de duidelijkste aanwijzing is dat twee biografieën over DeSantis woensdag allebei nog niets kostten in de e-book editie van Kindle en donderdag ineens $ 2,73 (The Brilliant Tyrant) en $6,90 (Florida, Gov. DeSantis and Politics). Daar zie je de wetten van de politieke economie.