Sean Penn aanwezig bij hoorzitting Capitool-bestorming

Sean Penn aanwezig bij hoorzitting Capitool-bestorming ANP

Sean Penn was donderdag een opvallende aanwezige bij de publieke hoorzitting van de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari 2021 onderzoekt. De 61-jarige acteur was naar eigen zeggen slechts aanwezig om "als burger te observeren", meldt CNN.

"Ik denk dat we allemaal hebben kunnen aanschouwen wat er op die bewuste 6 januari is gebeurd en nu gaan we kijken of het recht zal zegevieren", aldus Penn, die naast verschillende politieagenten zat.

Tijdens de hoorzittingen in Washington probeert de commissie aan te tonen dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump een grote rol heeft gespeeld in het bestormen van het Capitool door zijn aanhangers. Hij meende dat de verkiezingsuitslag onjuist was en de huidige president Joe Biden ten onrechte als nieuwe president verkozen was. Volgens de commissie zou Trump zijn volgers hebben opgehitst om naar het Capitool te gaan en vervolgens urenlang niets gedaan hebben om de ontstane chaos op te lossen. Ook zou Trump meegewerkt hebben aan een plan om op 6 januari de verkiezingsresultaten te veranderen.

Penn staat erom bekend zich al jarenlang in te zetten voor mensenrechten en schroomt niet regelmatig uit te halen naar politici. In februari was hij nog in Oekraïne om een documentaire op te nemen waarin bewoners hun waarheid over de Russische invasie zullen vertellen.

Nieuws

menu