Secret Service-agent pakt Time-fotograaf aan

Secret Service-agent pakt Time-fotograaf aan ANP

Een fotograaf van het Amerikaanse magazine Time is maandagavond (lokale tijd) hardhandig aangepakt door een agent van de Secret Service, die waakt over de veiligheid van Donald Trump, de koploper in de strijd om de Republikeinse nominatie.

Fotograaf Chris Morris wilde met zijn camera demonstranten van de Black Lives Matter-beweging vastleggen, die een verkiezingsbijeenkomst van Trump in Radford in de Amerikaanse staat Virginia probeerden te verstoren. Morris werd door de agent bij de keel gegrepen en hard tegen de grond geworpen.

,,Ik stapte een halve meter buiten het persvak en toen greep hij mij bij mijn nek, kneep mijn keel dicht en gooide me tegen de grond'', zei hij tegen nieuwszender CNN. Daarna werd hij aangehouden. Een woordvoerder van de Secret Service zei dat de zaak wordt onderzocht.

Trump daagde een van de demonstranten in Radford uit door hem te vragen of hij soms uit Mexico kwam. Het publiek nam afstand van de actievoerders, die protesteren tegen de schietincidenten waarbij door politiemensen op zwarte Amerikanen werd geschoten. Aanhangers van Trump scandeerden "All lives matter", alle levens doen er toe. De bijeenkomst werd gehouden aan de vooravond van Super Tuesday, van groot belang voor het verwerven van de Republikeinse en Democratische nominatie.

Nieuws

Meest gelezen

menu