Spanje overvleugelt Italië met meeste coronabesmettingen

Spanje overvleugelt Italië met meeste coronabesmettingen ANP

Spanje heeft Italië overvleugeld als het Europese land met de meeste coronabesmettingen. Het land telt inmiddels 124.736 infecties, de Italiaanse autoriteiten registreerden er 124.632. Dat blijkt uit de jongste cijfers van zaterdagavond.

Italië meldt nog wel het hoogste aantal doden, namelijk ruim 15.300. In Spanje bezweken tot nu toe ruim 11.700 mensen aan het virus.

Uit beide landen komen echter geluiden dat de groei van de aantallen slachtoffers en infecties over zijn hoogtepunt heen lijkt. Zo meldt Italië met 681 het laagste aantal nieuwe coronadoden sinds 26 maart.

Intensive care

Ook nam voor het eerst het aantal ziekenhuisopnames op de intensive care af sinds de coronapandemie daar meer dan een maand geleden explodeerde. Het aantal patiënten op de ic-afdelingen daalde tot onder de 4000. "Dit is belangrijk nieuws omdat het onze ziekenhuizen lucht geeft", aldus de autoriteiten.

In Frankrijk steeg zaterdag het aantal doden als gevolg van het virus met 441 tot 7560. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen er een recordaantal van 588 sterfgevallen werden gemeld. Bijna 90.000 Fransen raakten vooralsnog besmet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu