Staat New York verlengt coronaregels tot 15 mei

Staat New York verlengt coronaregels tot 15 mei ANP

De door corona zwaar getroffen Amerikaanse staat New York met de gelijknamige metropool verlengt de coronamaatregelen tot 15 mei. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo donderdag laten weten.

Het besluit houdt in dat de lockdown in coördinatie met andere staten gehandhaafd blijft. Niet-essentiële werknemers moeten thuis blijven en de regels voor sociale afstand blijven zoals ze zijn. We moeten op deze weg blijven, zei Cuomo.

Verder moeten New Yorkers een mondkapje dragen in het openbaar vervoer, ook in taxi's als Uber. Cuomo verlengde ook de sluiting van bedrijven en scholen met twee weken tot ten minste 15 mei.

Ziekenhuis

Het aantal mensen dat in de Amerikaanse staat in een ziekenhuis was opgenomen voor het nieuwe coronavirus daalde tot het laagste niveau in meer dan een week. Volgens Cuomo een bewijs dat de zwaarst getroffen staat de verspreiding van het virus nu onder controle heeft.

De gouverneur zei dat in totaal 17.735 mensen in New York in ziekenhuizen waren opgenomen vanwege COVID-19, de luchtwegaandoening veroorzaakt door het coronavirus. Dat is een daling van 18.335 een dag eerder en het laagste sinds 6 april.

606

In totaal overleden woensdag 606 mensen aan het virus, ook het laagste aantal in meer dan een week. "Dat gaat nog steeds door in een echt, echt tragisch tempo", zei Cuomo.

President Trump kondigde eerder aan dat hij donderdag een persbijeenkomst houdt over "heropening" van de Amerikaanse economie. De piek van het aantal besmettingen met het coronavirus in de VS is waarschijnlijk bereikt, zei hij woensdag tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

Trump zei te verwachten dat sommige Amerikaanse staten al voor 1 mei weer open kunnen. "We zullen staten openen, sommige veel eerder dan andere."

Nieuws

Meest gelezen

menu