Staat New York versoepelt lockdown, maar de stad nog niet

Staat New York versoepelt lockdown, maar de stad nog niet ANP

Sommige delen van New York, de staat die het zwaarst is getroffen door de Amerikaanse uitbraak van het coronavirus, zullen later deze week geleidelijk worden heropend. Maar New York City blijft gesloten tot ten minste juni, zeiden de autoriteiten maandag.

Het coronavirus heeft ongeveer 22.000 mensen gedood in de staat New York, die in lockdown is sinds gouverneur Andrew Cuomo op 22 maart opdracht gaf tot het sluiten van alle niet-essentiële bedrijven.

Hij zei dat drie regio's aan de criteria voldeden - onder meer wat betreft dalende sterftecijfers, beschikbare ziekenhuisbedden en testcapaciteit - om de bouw, productie en kleinhandel vanaf vrijdag weer op te starten.

Hoofdstuk

"We beginnen vandaag aan een nieuw hoofdstuk", zei Cuomo, eraan toevoegend: "Het is een opwindende nieuwe fase, we willen allemaal graag weer aan het werk."

Maar New York City, het epicentrum van de Amerikaanse epidemie, is nog niet in staat zijn economie deze maand weer op gang te krijgen, verklaarde burgemeester Bill de Blasio. Hij zei dat gegevens over sterfgevallen en ziekenhuisopnames "absoluut in de goede richting" gaan, maar nog verder moeten dalen voordat de inwoners van de Big Apple weer aan het werk kunnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu