Sterren halen 115 miljoen dollar op voor New York

Sterren halen 115 miljoen dollar op voor New York ANP

Het sterrenbenefiet Rise Up New York! heeft maandagavond 115 miljoen dollar (106 miljoen euro) opgeleverd voor de zwaar door het coronavirus geraakte stad. Aan de inzamelingsactie, die werd gepresenteerd door Tina Fey, deden onder meer Mariah Carey, Alicia Keys, Sting, Spike Lee, Jennifer Lopez, gouverneur Andrew Cuomo en burgemeester Bill de Blasio mee.

Robert De Niro trapte de virtuele actie af. "We geven om onze buren, en daarom willen we helpen", aldus de acteur. Mariah Carey sprak de New Yorkers moed in. "Ik weet dat we sterk genoeg zijn om hier doorheen te komen. We komen hier overheen. We kunnen dit samen aan", liet de zangeres in een video weten voor ze nummers Through The Rain en Make It Happen zong.

Sting bracht tijdens het evenement vanuit huis zijn hit Message In A Bottle ten gehore, en Lin-Manuel Miranda en een aantal Broadwaycollega's zongen via Zoom het nummer New York, New York. Billy Joel had tijdens zijn optreden een extra verrassing voor zijn stadgenoten. Tijdens zijn uitvoering van Miami 2017 startte een lichtshow op het Empire State Building in Manhattan.

Opgehaalde geld

Rise Up New York! werd op de meeste lokale tv-stations uitgezonden en was ook in de rest van de VS te zien. De actie duurde ongeveer een uur, waarna Fey bekend mocht maken hoeveel geld er was opgehaald. Toen ze zag dat de teller op 115 miljoen dollar stond, raakte de comedian geëmotioneerd. "Dit hebben we voor elkaar gekregen, dit hebben jullie voor elkaar gekregen. We hebben het verschil gemaakt. 115 miljoen, wat een mooie dag voor New York."

Het opgehaalde geld wordt verdeeld door stichting Robin Hood, die armoede bestrijdt in de stad. Op de website van de organisatie staat dat 100 procent van de opbrengst wordt besteed aan eten, onderdak, voorschotten, zorg en psychische opvang, juridische bijstand, onderwijs en meer, "om onze mede-New Yorkers te helpen hun leven weer op te bouwen nu de stad zich herstelt."

Nieuws

Meest gelezen

menu