Stormloop op nieuwe Britse overheidssite voor coronatesten

Stormloop op nieuwe Britse overheidssite voor coronatesten ANP

Britten die zich op een nieuwe overheidssite wilden aanmelden om getest te worden op het coronavirus, moesten er vrijdag snel bij zijn. Al na twee minuten waren alle vijfduizend beschikbare testkits besteld.

De op vrijdag gelanceerde website is volgens de BBC bedoeld voor mensen met cruciale beroepen en hun gezinnen. Zij kunnen zich aanmelden als iemand in hun huishouden symptomen heeft die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus.

Mensen kunnen via de site een testkit aanvragen of een afspraak maken om bij een drive-in getest te worden. Daar hebben zich 15.000 mensen voor aangemeld. De Britse omroep bericht dat de website vanwege de enorme vraag na twee uur moest sluiten.

Vraag

De stormloop op de site laat zien dat de vraag naar testen groot is. De Britse regering ligt al langer onder vuur omdat volgens critici veel te weinig wordt getest en heeft ook toegezegd daar werk van te maken.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock wil voor het eind van de maand 100.000 coronatesten per dag laten uitvoeren, maar die doelstelling is nog lang niet gehaald. Uit de meest recente cijfers blijkt dat op 22 april minder dan 24.000 testen zijn gedaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu