Strenge toegangscontroles op stations Brussel

Strenge toegangscontroles op stations Brussel ANP

Met strenge toegangscontroles op de grote stations is woensdag het treinverkeer en een deel van het metroverkeer in Brussel weer op gang gekomen. Reizigers moeten hun tas of koffer voor inspectie openen voor zwaarbewapende militairen of politiemensen en op sommige plekken leidt dat tot oponthoud. De meesten laten hun bagage zonder morren inspecteren of openen hun tas zonder vragen. Verder ongemak is er omdat op de grote stations slechts één toegang geopend is.

Het trein- en metroverkeer lag dinsdag grotendeels plat door een aanslag op een metro bij station Maalbeek. Ingangen van de metrostations waren woensdagochtend vroeg nog gesloten, maar gingen om 8.00 uur open. Het verkeer op de lijnen drie en vier (noord-zuid) wordt hervat.

,,Het is heel leeg en vreemd’’, reageert een Vlaamse jongeman die woensdagochtend met de metro arriveert op station Midi. Ook op de treinperrons is het niet druk.

Zaventem

Bij het internationale treinverkeer zoeken vakantiegangers hun weg omdat ze niet kunnen vliegen vanaf Zaventem. De vriendinnen Delphine Vanderborght en Nélissa Quinet hadden hun vertrek naar Canada dinsdagochtend gepland, maar gaan nu via Parijs op zoek naar een vlucht. Een beetje bang om op de trein te stappen zijn ze wel, bekennen ze. ,,Maar het leven gaat door’’, reageert Quinet.

Een Iers stel had een vlucht naar huis gepland na een paar dagen in Brussel, maar probeert nu via Schiphol thuis te komen. Bang zijn ze niet. ,,Moet dat dan?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu