The Revenant in de prijzen bij Golden Globes

The Revenant in de prijzen bij Golden Globes ANP

De Amerikaanse westernfilm The Revenant is zondag bij de uitreiking van de Golden Globes in Beverly Hills beloond met het felbegeerde beeldje voor beste dramafilm. Ook hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio en regisseur Alejandro Iñárritu vielen in de prijzen.

DiCaprio speelde in The Revenant een op wraak beluste avonturier in de Verenigde Staten. Hij won voor de rol de Globe voor Beste acteur in een dramafilm. Iñárritu mocht het beeldje voor Beste regisseur mee naar huis nemen.

Ook de The Martian deed het goed. De sciencefictionfilm won in de categorie Beste film in de genres comedy en musical. Hoofdrolspeler Matt Damon won de prijs voor Beste filmacteur in een comedy of musical. Hij speelde in de film de rol van astronaut Mark Watney, die vast komt te zitten op Mars.

Sylvester Stallone

Voor sommige aanwezigen had de nacht de nodige verrassingen in petto. Zo kon een zichtbaar verbijsterde Sylvester Stallone nauwelijks geloven dat hij de Globe had gewonnen voor zijn bijrol in de film Creed, waarin hij opnieuw in de huid kroop van bokser Rocky Balboa.

,,Ik had het echt niet verwacht, dus ik ben nogal geschokt'', sputterde de 69-jarige Stallone voor de camera. Schrijver Aaron Sorkin reageerde ook totaal verrast toen hij won in de categorie Beste Script. ,,Ik ben verdoofd. Je zou me nu kunnen opereren zonder dat ik iets voel'', stelde hij. Sorkin won het beeldje voor zijn werk aan het script van Steve Jobs.

De prestigieuze filmprijzen werden dit jaar voor de 73e keer uitgereikt. De Golden Globes worden gezien als belangrijke een graadmeter voor de toekenning van de Oscars.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu