Tienduizenden vluchtelingen bij Turkse grens

Tienduizenden vluchtelingen bij Turkse grens ANP

Tienduizenden mensen die de zwaar bestookte Syrische stad Aleppo zijn ontvlucht, wachten voor de grens met Turkije. Bij de grensovergang Bab al-Salam hebben zich zaterdag al 20.000 mensen verzameld. In de stad Asas, eveneens vlakbij de grens, houden zich volgens de Verenigde Naties circa 10.000 vluchtelingen op.

De gouverneur van de Turkse provincie Kilis zei zaterdag dat er 35.000 vluchtelingen in de laatste 48 uur bij de grens zijn aangekomen. ,,Onze poort is momenteel niet gesloten, maar er is geen reden Syriërs binnen te laten'', verklaarde Suleyman Tapsiz.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, bevestigde tijdens een speciale conferentie in Amsterdam dat de grens gewoon open is. Volgens hem zijn nog eens 55.000 mensen onderweg naar Turkije, op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Aleppo. ,,We hebben al 5000 vluchtelingen binnengelaten. We kunnen ze daar niet alleen laten, want de (Russische) luchtaanvallen gaan door. Ze vallen de scholen, ziekenhuizen en burgers aan'', zei Cavusoglu.

Volgens Tapsiz hebben de vluchtelingen hulpgoederen en tenten gekregen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu