'Tientallen doden door gevangenisopstand Venezuela'

'Tientallen doden door gevangenisopstand Venezuela' ANP

Tijdens een gevangenisopstand in Guanare, in het westen van Venezuela, zijn ongeveer veertig gedetineerden omgekomen en vijftig gewonden gevallen. Onder de gewonden bevindt zich de directeur van de gevangenis. Dat meldden Venezolaanse media. De militaire autoriteiten repten eerder van 17 omgekomen gedetineerden door het gevangenisoproer.

De gevangenen zouden hun bewaarders hebben aangevallen tijdens een poging om te overleggen met de gevangenisdirecteur. Die raakte gewond aan zijn rug. Ook enkele andere gevangenismedewerkers liepen verwondingen op.

De gevangenenrechtengroep Venezuelan Prison Observatory (OVP) zei dat de penitentiaire inrichting overvol is. "De gevangenis is gebouwd voor 750 mensen, maar er verblijven er momenteel 2500", aldus Carolina Giron van OVP. "De gevangenen zijn van streek omdat ze geen bezoek mogen ontvangen en geen water en voedsel hebben vanwege de quarantainemaatregelen die sinds 18 maart van kracht zijn. Het overgrote deel van hen is ondervoed en heeft tuberculose."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu