Tientallen doden door nieuwe golf Taliban-geweld in Afghanistan

Tientallen doden door nieuwe golf Taliban-geweld in Afghanistan ANP

De Taliban hebben minstens 23 Afghaanse militairen en negen burgers gedood, zeiden overheidsfunctionarissen maandag. Een nieuwe golf van geweld teistert Afghanistan ondanks een deal met de VS en een verergerende coronacrisis.

Onder de voorwaarden van een overeenkomst tussen de VS en de Taliban zouden de Afghaanse regering en de opstandelingen inmiddels een gevangenenruil afgerond moeten hebben en gesprekken zijn begonnen om een ​​alomvattend staakt-het-vuren tot stand te brengen. Maar de gevangenenruil stokt door allerlei problemen - waarbij Kabul beweert dat de Taliban de vrijlating van enkele van de beruchtste strijders van de groep eisten - en vredesbesprekingen lijken ver weg door de voortdurende aanvallen.

De Taliban vielen zondagavond laat in de provincie Takhar in het noordoosten van Afghanistan een Afghaanse legerbasis aan en doodden zestien soldaten en twee politieagenten, zei de provinciale politiewoordvoerder.

In het zuiden vielen de Taliban een politiecontrolepost aan nabij Tarin Kowt, de hoofdstad van de provincie Uruzgan. "Vijf Afghaanse politieagenten werden gedood en drie anderen raakten gewond", vertelde de woordvoerder van de provinciegouverneur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu