Toeristen kunnen voor juli vakantie in Spanje boeken

Toeristen kunnen voor juli vakantie in Spanje boeken ANP

Toeristen kunnen vakanties in Spanje boeken die na 30 juni worden gehouden. Minister van Industrie, Handel en Toerisme, María Reyes Maroto, zei dat tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk de quarantaineverplichting die het land heeft ingesteld, is afgeschaft. Premier Pedro Sánchez had in het weekend al aangekondigd dat het land vanaf 1 juli weer open is voor buitenlandse toeristen. Momenteel geldt een quarantaineverplichting van twee weken voor buitenlandse reizigers die Spanje binnenkomen.

Maar het land heeft dringend behoefte aan inkomsten en ongeveer 12 procent van het bruto binnenlands product dankt Spanje aan de enorme toerismesector. Die ligt als gevolg van de strenge coronamaatregelen plat en dringt aan op heropening. In 2018 bezochten circa 90 miljoen toeristen het land.

Spaanse media meldden maandag dat de regering overlegt met landen waar veel toeristen vandaan komen. Ook is Madrid met de Europese Commissie in gesprek om het toerisme nieuw leven in te blazen. Spanje wil vooral afspraken maken over vliegreizen en over controlemaatregelen bij vertrek en aankomst. Het zou volgens minister van Financiën María Jesús Montero het gemakkelijkst zijn als de Schengenzone hier gezamenlijk een regeling voor treft.

Nieuws

Meest gelezen

menu