Tom Moore wandelt op zijn 100e ruim 30 miljoen pond bij elkaar

Tom Moore wandelt op zijn 100e ruim 30 miljoen pond bij elkaar ANP

Tom Moore, de Britse veteraan die rondjes door zijn achtertuin wandelde om geld in te zamelen voor de aanpak van het coronavirus, is donderdag honderd jaar geworden. Zijn oorspronkelijke doel was om voor zijn verjaardag duizend pond op te halen. Die teller staat nu al op ruim 30 miljoen pond.

Op Twitter wordt hij gefeliciteerd door onder meer Sarah Ferguson (de hertogin van York), de Britse premier Boris Johnson, de Britse Royal Marines, het leger en politiekorpsen. Als kers op de taart kreeg Moore een bijzondere onderscheiding en een felicitatie van koningin Elizabeth.

Ter ere van die onderscheiding vlogen vliegtuigen van de Britse luchtmacht over zijn huis. Moore ontving ruim 175.000 verjaardagskaarten van mensen over de hele wereld. Ook delen veel mensen video's van ouderen en mindervaliden die zijn voorbeeld volgen en nu ook aan het wandelen zijn geslagen.

Kort na het wandelen scoorde Moore als oudste mens in Engeland een nummer 1-hit met het nummer You'll Never Walk Alone. Alle opbrengsten daarvan gingen ook naar het goede doel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu