Treinen India gaan weer rijden: stormloop op kaartjes

Treinen India gaan weer rijden: stormloop op kaartjes ANP

Tienduizenden mensen hebben plaatsen gereserveerd in Indiase treinen die weer gaan rijden. Alle beschikbare kaartjes waren binnen een uur weg, meldt een woordvoerder van het spoorbedrijf.

De spoorwegen laten na een wekenlange lockdown dinsdag weer treinen rijden tussen New Delhi en twaalf steden, waaronder Mumbai. "De treinen zitten vol. Er zijn reserveringen voor 54.000 mensen", zegt een ingewijde tegen persbureau Reuters.

Er rijden nog altijd fors minder treinen dan gebruikelijk in het 1,3 miljard inwoners tellende India, waar de strenge maatregelen tegen het virus stapsgewijs worden versoepeld. Normaliter nemen zo'n 20 miljoen mensen per dag de trein.

Nieuwe regels

Passagiers moeten wel rekening houden met nieuwe regels. Zo moeten ze verplicht mondmaskers dragen en worden ze gescreend voordat ze aan boord van de trein kunnen gaan, zeggen de autoriteiten. Ook moeten ze een speciale corona-app op hun telefoon zetten.

In India is tot dusver bij bijna 71.000 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het officiële dodental staat op 2293.

Het versoepelen van reisbeperkingen is omstreden. Sommige bestuurders vrezen dat het virus daardoor sneller om zich heen zal grijpen. De eerste minister van deelstaat Bihar zou premier Narendra Modi tijdens een videovergadering hebben voorgehouden dat het hervatten van het spoorverkeer een "fout" is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu