Treinstations open na terreurdreiging München

Treinstations open na terreurdreiging München ANP

De politie heeft de twee treinstations die na de terreurdreiging op oudejaarsavond in München waren gesloten, weer vrijgegeven. Wel blijven politieagenten in de Beierse stad waakzaam.

Het centraal station en het station van Pasing werden ontruimd omdat de autoriteiten vreesden voor een terreuraanslag. Volgens Joachim Herrmann (CSU), minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Beieren, zit Islamitische Staat achter de dreiging. Het hoofd van de politie in München, Hubertus Andrä, zei dat er signalen waren dat een zelfmoordaanslag gepleegd zou worden.

De Duitse veiligheidsdienst werd door een bevriende inlichtingendienst geïnformeerd. Vermoedelijk gaat het om de Franse dienst. Vijf tot zeven personen zitten waarschijnlijk achter de terreurdreiging. De politie in München is een zoektocht gestart, maar heeft nog geen verdachten in beeld.

Volgens Herrmann was de waarschuwing over een mogelijke aanslag zo serieus dat deze niet genegeerd kon worden. Inwoners van München werden daarop opgeroepen openbare gelegenheden waar veel publiek komt en treinstations te mijden.

Nieuws

Meest gelezen

menu