'Trump en Sanders winnen in New Hampshire'

'Trump en Sanders winnen in New Hampshire' ANP

De Republikein Donald Trump en de Democraat Bernie Sanders hebben de voorverkiezingen in de Amerikaanse staat New Hampshire gewonnen. Hoewel de stemmen nog worden geteld, lijkt de overwinning het duo volgens Amerikaanse media nauwelijks meer te kunnen ontgaan.

Nadat ruim de helft van de stemmen was geteld, bleek volgens CNN dat Trump kon rekenen op zo'n 34 procent van de stemmen. Daarmee heeft hij een enorme voorsprong op zijn Republikeinse uitdagers. Gouverneur John Kasich koerst met een geschatte 16 procent van de stemmen af op een tweede plaats.

Aan de Democratische zijde gaf Hillary Clinton eerder al haar nederlaag toe. Ze feliciteerde haar rivaal Bernie Sanders met zijn overwinning in de staat. De socialistische kandidaat lijkt te kunnen rekenen op een monsterzege. Van de getelde stemmen ging tot dusver 59 procent naar Sanders, tegenover 39 procent voor Clinton.

Sanders heeft de overwinning inmiddels opgeëist. ,,Jullie kunnen er zeker van zijn dat onze overwinning vannacht zal leiden tot een wanhopige reactie van de financiële elite en het politieke establishment'', schreef hij in een e-mail aan zijn aanhangers.

Nieuws

Meest gelezen

menu