Trump in de schijnwerpers door afzeggen debat

Trump in de schijnwerpers door afzeggen debat ANP

Ook als hij ergens niet komt opdagen, weet de Republikein Donald Trump alle aandacht naar zich toe te trekken. De controversiële presidentskandidaat heeft een tv-debat met zijn tegenstrevers afgezegd, omdat hij boos was over een persbericht van organisator Fox News. Daarin stond dat Trump ,,vroeg of laat moet leren dat hij de journalisten niet uitzoekt''.

Fox doelde daarmee op Trumps felle kritiek op Megyn Kelly, die het debat presenteert. De zakenman die president wil worden, voelde zich bij een eerder debat oneerlijk door haar behandeld.

De tv-zender reageerde met spot. ,,We hebben via een geheim kanaal ontdekt dat zowel de Ayatollah als Poetin van plan is om Trump oneerlijk te behandelen als hij president wordt'', aldus Fox in een nieuwe verklaring. Ted Cruz, een van Trumps tegenstrevers, trok een vergelijking met het afzeggen van een sollicitatiegesprek.

Het debat van donderdag is het laatste voor de eerste voorverkiezingen voor de Republikeinse kandidatuur. Die zijn in de staat Iowa.

Nieuws

Meest gelezen

menu