Trump: kritiek Biden en Harris is anti-vaccinatieretoriek

Trump: kritiek Biden en Harris is anti-vaccinatieretoriek ANP

De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt zijn Democratische tegenstanders Joe Biden en Kamala Harris van anti-vaccinatieretoriek omdat zij zeggen Trump niet te vertrouwen op het gebied van de vaccins en Amerikanen oproepen vooral naar wetenschappers te luisteren. Trump heeft geopperd dat er een coronavaccin komt voor de verkiezingen in november. Hij ligt echter onder vuur omdat hij om politieke redenen druk zou uitoefenen op medische waakhonden om voor de verkiezingen een vaccin of remedie versneld goed te keuren.

President Trump beschuldigde Biden ervan levens in gevaar te brengen en noemde hem maandag "dom". Trump eiste excuses voor wat hij betitelt als anti-vaccinatieretoriek. "Biden en zijn zeer linkse running mate - de meest linkse persoon in het Congres trouwens - zijn geen competente personen", zei Trump in een persconferentie voor het Witte Huis. "Biden zou dit land kapot maken en zou deze economie kapot maken - en moet meteen zijn excuses aanbieden voor de roekeloze anti-vaccinatieretoriek die ze nu bezigen." Trump beschuldigde zijn tegenstander er vervolgens van de wetenschap te ondermijnen.

De president, die ook in de laatste peilingen nog een flinke achterstand op Biden heeft, ontkende nog eens dat hij naar gesneuvelde Amerikaanse soldaten heeft verwezen als "sukkels" en "losers", zoals tijdschrift The Atlantic onlangs meldde. Hij wees er daarbij op dat een medewerker van zijn voormalige stafchef John Kelly heeft ontkend dat Trump de bewuste opmerkingen heeft gemaakt.

"Het verhaal is een broodjeaapverhaal", aldus Trump. "Wie zou zoiets zeggen? Alleen een beest zou zoiets zeggen." In een reeks onsamenhangende opmerkingen prees Trump het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt en suggereerde hij dat Joe Biden het herstel ongedaan zou maken. De president zei dat hij de meest geschikte persoon is om de economie er weer bovenop te helpen, ondanks kritiek dat zijn aanvankelijke bagatellisering van het virus heeft bijgedragen aan zowel een volksgezondheidscrisis als een recessie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu