Trump spreekt hoop uit op ''afvlakking''coronavirus

Trump spreekt hoop uit op ''afvlakking''coronavirus ANP

De Amerikaanse president Donald Trump sprak zondag de hoop uit dat het coronavirus een "afvlakking" laat zien op sommige hotspots in het land. De zwaar getroffen staat New York meldde zondag voor het eerst sinds een week een lichte daling van het aantal dagelijkse sterfgevallen door het longvirus.

"Misschien is dat een goed teken", zei Trump tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Vicepresident Mike Pence vertelde met enkele gouverneurs te hebben gesproken en ook die zien allemaal een trend van afvlakking van het coronavirus. Trump: "We beginnen licht aan het einde van de tunnel te zien."

Volgens de president zijn er tot nu toe 1.670.000 mensen in de VS getest op het coronavirus. De Verenigde Staten werken hard aan de productie van nog meer testkits.

Trump vertelde dat de Amerikaanse overheid een enorme hoeveelheid hydroxychloroquine heeft aangeschaft. Dit anti-malariamiddel zou kunnen werken tegen het coronavirus, maar hard wetenschappelijk bewijs daarvoor ontbreekt. Ook zijn de VS volgens de president goed op weg met de ontwikkeling van een vaccinatiemiddel tegen corona.

Nieuws

Meest gelezen

menu