Trump test opnieuw negatief op coronavirus

Trump test opnieuw negatief op coronavirus ANP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag (lokale tijd) opnieuw negatief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit een verklaring van zijn arts in het Witte Huis.

De president "is gezond en vertoont geen symptomen", stelde zijn arts Sean Conley. Het uitsluitsel kwam volgens de arts via een nieuw type test na vijftien minuten binnen.

Trump liet de nieuwe coronatest afnemen "uit nieuwsgierigheid", zei hij donderdag tijdens een persconferentie. "Ik wilde weten hoe snel die werkte", stelde de president.

Het is de tweede keer dat Trump negatief test op het longvirus. Vorige maand onderging de Republikein ook een test nadat hij in contact was geweest met zeker zes mensen die later besmet bleken te zijn met het longvirus. Vijf van hen waren Brazilianen die meereisden met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die in de VS was voor een staatsbezoek.

Zijn tweede test beviel hem beter dan de eerste, zei Trump. De eerste keer werd een ander type coronatest gebruikt. "Het is een stuk makkelijker", zei Trump. "Ik heb ze allebei gedaan, de tweede is veel aangenamer."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu