Trump verwacht dinsdag arrestatie, roept op tot protest

Donald Trump. Foto:

Donald Trump. Foto: ANP

De Amerikaanse oud-president Donald Trump verwacht dat hij dinsdag wordt gearresteerd. Dat schrijft hij op zijn eigen socialmediaplatform Truth Social. Hij roept zijn aanhangers op om te protesteren.

Trump zegt niet om wat voor aanklachten het gaat, maar het draait vermoedelijk om een onderzoek dat zich richt op een betaling van 130.000 dollar aan pornoster Stormy Daniels, van wie de echte naam Stephanie Clifford is. Die betaling werd enkele weken voor de presidentsverkiezingen van 2016 gedaan, naar verluidt om te voorkomen dat zij naar buiten zou treden over een affaire die ze jaren eerder met Trump zou hebben gehad. Trump zelf ontkent dat.

Op Truth Social verwijst Trump zaterdag naar „illegale lekken vanuit een corrupt en zeer politiek kantoor van de officier van justitie in Manhattan” en roept hij op tot protest. „De leidende Republikeinse kandidaat en voormalig president van de Verenigde Staten van Amerika zal volgende week dinsdag worden gearresteerd. Demonstreer, neem onze natie terug.” Het bericht is niet bevestigd door de openbaar aanklager.