Trump waarschuwt Iran na raketaanval op ambassade VS in Bagdad

Trump waarschuwt Iran na raketaanval op ambassade VS in Bagdad ANP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Iran woensdag gewaarschuwd en gezegd dat hij het land verantwoordelijk houdt voor eventuele toekomstige aanvallen op Amerikanen in Irak. De waarschuwing kwam nadat zondag de Amerikaanse ambassade in Bagdad is bestookt met raketten. Daarbij ontstond schade maar vielen geen doden of gewonden.

"Onze ambassade in Bagdad is zondag geraakt door meerdere raketten", schreef Trump op Twitter. "Raad waar ze vandaan kwamen: IRAN", voegde hij eraan toe. "Nu we geluiden opvangen over meer aanvallen op Amerikanen in Irak, heb ik wat vriendelijk advies aan Iran: als één Amerikaan wordt gedood, zal ik Iran verantwoordelijk houden. Denk erom."

Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo wees al met de beschuldigende vinger naar Teheran. De leiding van de Amerikaanse troepen in de regio zei dat de aanval "bijna zeker is uitgevoerd door een door Iran gesteunde militie".

Aan het begin van dit jaar liepen de spanningen tussen de VS en Iran buitengewoon hoog op nadat de Amerikanen de hooggeplaatste generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde Qassem Soleimani hadden omgebracht met een raketaanval.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu