Trump 'winnaar' van debat in sociale media

Trump 'winnaar' van debat in sociale media ANP

De show stelen door afwezigheid, is niet iedereen gegeven. Het lukte donderdag Donald Trump, de grote afwezige bij het zevende Republikeinse debat van presidentskandidaten. Op internet en in de sociale media werd hij verreweg het meest gezocht en genoemd.

Op Google werd de naam Trump het meest ingetikt. De zoekmachine was met met Fox News de sponsor van het televisiedebat. Ook op Twitter kwam de naam van de 69-jarige vastgoedmagnaat het meeste voor. Hij bleef senators Ted Cruz en Marco Rubio, de voormalige neurochirurg Ben Carson en gouverneur Jeb Bush van Texas gemakkelijk voor.

Tijdens het debat werd de miljardair ongeveer 130.000 keer op Twitter genoemd. Dat kwam overeen met circa 36 procent van al het Twitterverkeer gedurende de tv-uitzending.

5 miljoen dollar

Donald Trump boycotte het debat omdat hij presentatrice Megyn Kelly partijdig vindt. Waarnemers achten de boycot een risico voor Trump, die met zijn concurrent Cruz in een nek-aan-nekrace is verwikkeld in de staat Iowa, waar maandag de voorverkiezingen beginnen.

Fox News deelde later mee dat Trump aan het debat had willen deelnemen op voorwaarde dat de zender hem 5 miljoen dollar betaalde, over te maken aan een van zijn stichtingen. Die stichtingen komen onder meer op voor Amerikaanse veteranen. Fox wees de eis echter af.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu