Veel verpleeghuisbewoners België besmet met coronavirus

Veel verpleeghuisbewoners België besmet met coronavirus ANP

De Belgische autoriteiten hebben de afgelopen dagen bijna 11.000 coronatests afgenomen in verpleeghuizen. Daar bleek 20 procent van de geteste bewoners en 14 procent van de medewerkers besmet te zijn met het virus.

De overheid liet sinds 10 april ruim 5200 bewoners en bijna 5700 personeelsleden van zogenoemde woonzorgcentra testen op het virus. In 1837 gevallen bleek sprake te zijn van een coronabesmetting. In de instellingen wonen ouderen die vanwege hun leeftijd extra kwetsbaar zijn.

In verpleeghuizen overleden de afgelopen 24 uur 179 mensen die Covid-19 hadden of bij wie dat wordt vermoed. Ziekenhuizen hebben melding gemaakt van 103 sterfgevallen, bericht VRT Nieuws. Ook overleed nog iemand op een andere locatie.

Het landelijke dodental door de uitbraak van het virus staat inmiddels op 4440. Ruim 1200 coronapatiënten liggen op de intensive care, bijna 890 van hen aan de beademing.

De Belgische autoriteiten kondigden vorige maand een lockdown af om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Er wordt woensdag gepraat over verlenging van de maatregelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu