Verkeerde stembiljetten, opnieuw stemmen mag

Verkeerde stembiljetten, opnieuw stemmen mag ANP

Bij de parlementsverkiezingen in Suriname zijn op vier stembureaus verkeerde stembiljetten gebruikt waardoor mensen verkeerd hebben gestemd. De enkele honderden kiesgerechtigden waar het om gaat zijn inmiddels achterhaald. Zij mogen opnieuw stemmen. Dat heeft de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) Jennifer van Dijk-Silos maandagochtend lokale tijd aan nieuwssite Starnieuws bevestigd.

Behalve de verkeerde stembiljetten en hier en daar wat schoonheidsfoutjes, zijn de verkiezingen in de ochtend (lokale tijd) zonder grote problemen verlopen. Ook het pas opgerichte Stichting Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS) heeft gemeld dat er tot nu toe geen noemenswaardige incidenten zijn te melden. Negentig onafhankelijke waarnemers en ondersteunend personeel zien in kiesdistricten toe op het verloop van de verkiezingen.

De opkomst lijkt goed te zijn. Het redelijk goede weer en het feit dat maandag een vrije dag is vanwege het einde van de ramadan, werken daar aan mee. Het houden aan de afstandsregel van 1,5 meter blijkt wel moeilijk vol te houden, zo is te zien op verschillende tv- en radioreportages.

President Bouterse is na het uitbrengen van zijn stem naar het oosten van het land gevlogen om daar partijgenoten en andere kiezers te ontmoeten.

Nieuws

Meest gelezen

menu