'Verlichting Britse lockdown-maatregelen al voor 7 mei'

'Verlichting Britse lockdown-maatregelen al voor 7 mei' ANP

De Britse premier Boris Johnson zal naar verwachting deze week al plannen aankondigen om de lockdown-maatregelen in het land te verlichten. Dat meldt de Telegraph. Johnson is volgens diverse media zondagavond teruggekeerd naar zijn ambtswoning op Downing Street 10 in Londen en gaat maandag weer aan het werk.

De minister-president werd 5 april opgenomen in het ziekenhuis vanwege besmetting met het coronavirus en een dag later naar de intensive care overgebracht toen zijn situatie verslechterde. Precies een week later werd hij uit het ziekenhuis ontslagen. Sindsdien herstelde de premier op zijn privéadres van Covid-19.

Johnson zou met zijn ministers het plan hebben besproken om de lockdown "aan te passen", in plaats van op te heffen. Zo moet de boodschap worden overgebracht dat er beperkingen blijven bestaan, zelfs als mensen weer naar hun werkplek kunnen en scholen hun deuren heropenen.

In Groot-Brittannië zijn nu een maand lockdown-maatregelen van kracht vanwege het longvirus. Onlangs werden die verlengd tot 7 mei. Zaterdag maakte de regering bekend dat iedereen die vanuit het buitenland naar Groot-Brittannië reist, verplicht twee weken in quarantaine moet.

Nieuws

Meest gelezen

menu