Vermiste scholieren getraceerd na lawine

Vermiste scholieren getraceerd na lawine ANP

Reddingswerkers zoeken woensdagavond in de sneeuw bij het Franse ski-oord Les Deux Alpes niet meer naar vermiste scholieren. De zoekactie gaat nog wel door om te kijken of er nog ander skiërs door de lawine zijn bedolven.

Alle vermiste kinderen zijn getraceerd na de lawine die een groep middelbare scholieren in de Franse Alpen heeft bedolven, meldde de krant Le Dauphiné Libéré. Twee scholieren en een skiër uit Oost-Europa zijn omgekomen, een leraar raakte zwaargewond. Een scholier werd ongedeerd uit de sneeuw gehaald.

Aanvankelijk werd gevreesd dat er nog vijf kinderen in de sneeuw lagen, maar in de avond meldden de autoriteiten dat ze terecht waren. De kinderen waren met hun klas op skireis. Het ging om 29 scholieren van een lyceum in het centrum van Lyon en hun drie begeleiders. Een deel van deze groep werd woensdagmiddag bij het skiën circa 40 kilometer ten zuidoosten van Grenoble bedolven onder een lawine. De sneeuwmassa denderde van circa 2800 meter naar 2400 meter hoogte.

De scholieren zouden ervaren skiërs zijn, maar ze bevonden zich op een 'zwarte' piste die niet voor het publiek geopend was. De politie heeft getuigen gevraagd zich te melden om te helpen bij het onderzoek. Sinds begin dit jaar zijn nu zeven skiërs om het leven gekomen in de Franse Alpen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu