Vier vermoedelijke aanvallers gedood

Vier vermoedelijke aanvallers gedood ANP

De Indonesische politie heeft vier vermoedelijke militanten die een aanslag pleegden in Jakarta doodgeschoten. Het gebied waar de bomaanslag plaatshad is geheel afgezet, zei een politiewoordvoerder.

,,We zijn het gebouw aan het doorzoeken van beneden tot boven'', voegde hij eraan toe. Er was een vuurgevecht tussen de aanvallers en de politie in een bioscoop die in hetzelfde gebouw zit als een Starbucks café dat was aangevallen. ,,We zullen de situatie snel veilig kunnen verklaren'', aldus de politie.

Starbucks liet weten al zijn zaken in Jakarta tot nader order gesloten te houden. In de Starbucks-zaak waar vlakbij een bomexplosie was, is volgens het bedrijf één klant gewond geraakt. De medewerkers zijn ongedeerd gebleven. De zaak zit in het Skyline-gebouw in de buurt van een politiepost.

De bomexplosies zijn duidelijk terreuraanslagen, maar vooralsnog zijn er geen indicaties dat militanten van Islamitische Staat (IS) erachter zitten, zei het hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst in Jakarta. President Joko Widodo riep iedereen op kalm te blijven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu