Vijf doden gevonden in huis in VS

Vijf doden gevonden in huis in VS ANP

In en buiten een huis in het Amerikaanse Belfair (In de staat Washington) heeft de politie vrijdag vijf lichamen aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om een gezinsmoord, meldden Amerikaanse media.

De veronderstelde dader had eerder de politie gebeld met de mededeling dat hij z'n vrouw en twee kinderen had doodgeschoten. Ook zei hij een andere persoon te hebben omgebracht. Onduidelijk is om wie dat gaat.

Na zijn telefoontje werd het huis omsingeld door speciale eenheden van de politie. Na een drie uur durende impasse, waarbij niet met de man te praten viel, kwam de verdachte het huis uit en schoot zichzelf dood, aldus de politie. Kort daarna werden de overige lichamen in het huis gevonden. Behalve de dodelijke slachtoffers werd ook een gewond jong meisje aangetroffen. Zij was bij kennis, maar is naar het ziekenhuis afgevoerd. Onbekend is of zij tot de familie van de verdachte behoort.

Het drama in Belfair is de derde grote schietpartij in de Verenigde Staten in een week tijd. Vorig weekend vielen zeven doden bij schietpartijen op twee locaties in Kalamazoo in de staat Michigan. Volgens de autoriteiten koos de 45-jarige verdachte zijn slachtoffers compleet willekeurig uit. Donderdag nog vielen drie doden en veertien gewonden in Hesston in de staat Kansas. Een medewerker van een fabriek in grasmaaimachines opende vanuit zijn auto het vuur op collega's. De schutter werd door de politie omgebracht.

Nieuws

Meest gelezen

menu