Vijftig coronagevallen vastgesteld op Frans vliegdekschip

Vijftig coronagevallen vastgesteld op Frans vliegdekschip ANP

Aan boord van het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle zijn vijftig bemanningsleden besmet met het coronavirus. Dat heeft het Franse ministerie van Defensie vrijdag verklaard.

Drie bemanningsleden zijn inmiddels van boord gehaald en naar een militair hospitaal in Toulon gevlogen. Het schip is ook op weg naar die stad, de thuishaven van de Charles de Gaulle.

Eerder deze week werd bekend dat er aan boord van het schip vermoedelijk tientallen besmettingen waren. Een speciaal onderzoeksteam heeft dat nu vastgesteld. Het schip bevindt zich op de Middellandse Zee.

Geen verslechtering

De Charles de Gaulle heeft 1760 mensen aan boord waarvan er nu 66 zijn getest. Het schip heeft een eigen intensivecare-unit. "Er is op dit moment geen verslechtering van de conditie van de bemanning", aldus het Franse ministerie. Het vaartuig deed recent mee aan een oefening van Europese marines in de Baltische zee.

Recentelijk waren ook meer dan 150 bemanningsleden besmet geraakt met het coronavirus op het Amerikaanse vliegdekschip 'USS Theodore Roosevelt'. Naar aanleiding hiervan nam de Amerikaanse minister van Marine, Thomas Modly, ontslag.

Nieuws

Meest gelezen

menu