Vliegchaos wordt een Europese olievlek. Reizigers moeten deze zomer niet alleen op Schiphol geduld hebben

Steeds vaker vallen vluchten deze zomer uit, omdat niet alleen op de grond maar ook aan boord de personele bezetting niet rondkomt. Transavia schrapte al honderden vluchten, Brussels Airlines doet hetzelfde. Onderwijl dreigen stakingen en lopen ook in de ons omringende landen de luchthavens vast.

Vliegreizers lijken in Düsseldorf niet beter af dan op het overvolle Schiphol. Wie deze zomer op Europese bestemmingen vliegt, moet rekening houden met flink oponthoud.

Vliegreizers lijken in Düsseldorf niet beter af dan op het overvolle Schiphol. Wie deze zomer op Europese bestemmingen vliegt, moet rekening houden met flink oponthoud. Foto: ANP/ HH

„Ik heb toen de problemen begonnen op Schiphol gezegd dat je misschien beter kon uitwijken naar andere luchthavens. Maar achteraf is dat misschien ook niet het beste advies geweest”, erkent Frank Oostdam, de topman van reiskoepel ANVR. Want terwijl Schiphol met man en macht probeert de personeelsproblemen bij security en afhandeling het hoofd te bieden, duiken andere vliegvelden in West-Europa in het rood.

Nieuws

menu