Wereldwijd meer dan 17 miljoen coronabesmettingen gemeld

Wereldwijd meer dan 17 miljoen coronabesmettingen gemeld ANP

Het aantal besmettingen met het coronavirus dat wereldwijd is vastgesteld, is de 17 miljoen voorbij. Het dodental staat inmiddels op ruim 667.000, meldt de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit.

Het is donderdag een half jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak bestempelde als een internationale noodsituatie. Het virus, dat voor het eerst opdook in China, heeft zich sindsdien verder verspreid over de wereld.

De Verenigde Staten zijn volgens officiële cijfers het zwaarst getroffen land. Daar hebben de autoriteiten melding gemaakt van 4,4 miljoen besmettingen en ruim 150.000 doden. Daarna volgt Brazilië met 2,5 miljoen coronagevallen en meer dan 90.000 overleden patiënten.

Het daadwerkelijke aantal besmettingen in de wereld ligt vermoedelijk fors hoger dan wordt gemeld. Dat komt omdat niet iedereen met het virus wordt getest. Sommige mensen merken niet dat ze besmet zijn, terwijl andere patiënten wel ernstig ziek worden.

Ook het officiële dodental dat wordt gemeld door overheden geeft soms geen volledig beeld. Dat cijfer komt niet overal op dezelfde manier tot stand.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu