Wereldwijd meer dan 2 miljard coronaprikken gezet

Wereldwijd meer dan 2 miljard coronaprikken gezet ANP

Er zijn wereldwijd ruim 2 miljard coronaprikken gezet, meldt persbureau AFP op basis van een eigen telling. De eerste vaccinatiecampagnes begonnen een half jaar geleden, in december vorig jaar.

De meeste coronavaccins bestaan uit twee doses die op verschillende momenten moeten worden toegediend. Dat betekent dus niet dat wereldwijd ruim 2 miljard mensen volledig zijn ingeënt.

Bijna alle landen zijn inmiddels bezig met het vaccineren van mensen tegen Covid-19. Het vaccinatietempo neemt flink toe. Alleen Tanzania, Tsjaad, Burundi, Eritrea, Noord-Korea en Haïti hebben nog geen begin gemaakt met de inentingen.

Er zijn vooral veel prikken gezet in de drie meest bevolkte landen ter wereld: China (704,8 miljoen), de Verenigde Staten (296,9 miljoen) en India (221 miljoen). Daar zijn wereldwijd zes op de tien doses toegediend. In de Europese Unie zijn 255 miljoen prikken gezet, goed voor 39 procent van de bevolking.

Israël loopt wereldwijd voorop met de vaccinatiecampagne, omdat daar percentueel het grootste deel van de bevolking is ingeënt. In het land zijn zes op de tien personen maximaal beschermd. Zij hebben dus alle benodigde prikken gehad van het coronavaccin dat daar wordt toegediend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu