Zeven doden bij crash met zakenvliegtuig

Zeven doden bij crash met zakenvliegtuig ANP

Door een crash met een klein vliegtuig in een noordelijke voorstad van Sao Paulo zijn zaterdagmiddag (lokale tijd) zeven mensen om het leven gekomen. Tot de slachtoffers behoort de voormalige president-directeur van het mijnbouwbedrijf Vale, Roger Agnelli, zijn vrouw en zijn twee kinderen alsmede de piloot van het toestel.

Agnelli, een voormalig bankier en investeerder, was eigenaar van het zakenvliegtuig. Hij was een internationaal vermaard zakenman.

Het toestel verongelukte kort na de start vanaf het vliegveld Campo de Marte in het noorden van Sao Paulo, bevestigde luchtvaartautoriteit Infraero.

Flatgebouw

De CA-9 turboprop van fabrikant Comp Air stortte neer bij twee gebouwen. Een van de bewoners van een flatgebouw raakte gewond, de overige bewoners konden veilig worden geëvacueerd.

Agnelli gold als bekend zakenman in Brazilië die het mijnbouwbedrijf Vale uitbouwde tot de grootste ijzerertsproducent ter wereld. In een vergelijking van de beste ceo's ter wereld plaatste Harvard Business Review hem in 2013 op de vierde plaats, achter de toenmalige Apple-ceo Steve Jobs, Amazon's Jeff Bezos en Yun Jong-Yong van Samsung.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland
menu