'Zuid-Korea stuurt honderdduizenden testkits naar de VS'

'Zuid-Korea stuurt honderdduizenden testkits naar de VS' ANP

Zuid-Korea wil dinsdag 600.000 testkits voor het coronavirus naar de Verenigde Staten sturen. Het gaat volgens een bron om de eerste grote lading die door de Zuid-Koreanen aan hun zwaar getroffen bondgenoot wordt overgedragen.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Zuid-Koreanen om hulp gevraagd. Hij vroeg zijn ambtsgenoot Moon Jae-in eind vorige maand in een telefoongesprek om materiaal te sturen waarmee op het coronavirus kan worden getest.

De ingewijde zegt dat de eerste lading met testkits dinsdag naar de VS gaat. De Amerikaanse overheid betaalt daar wel voor en stuurt ook een vrachtvliegtuig om het materiaal op te halen. In de nabije toekomst worden volgens de bron nog eens 150.000 testkits geëxporteerd.

Controle

Zuid-Korea behoorde na China tot de eerste landen waar het virus op grote schaal om zich heen greep. De Zuid-Koreanen wisten de uitbraak grotendeels onder controle te krijgen, onder meer door op grote schaal coronatesten uit te voeren.

Inmiddels zijn de VS het zwaarst getroffen land ter wereld. Het dodental door de uitbraak staat daar op ongeveer 22.000. De Zuid-Koreaanse bron zegt dat zo snel mogelijk is gehandeld "met het oog op hoe dringend de situatie daar is".

Nieuws

Meest gelezen

menu