Aangeboden door: wijkopencampers.nl

7 handige tips voor het verkopen van je camper

Foto: pexels.com

Heb jij een camper en heb je besloten deze te gaan verkopen? Ondanks dat Nederland momenteel meer campers telt dan ooit tevoren, kan het zijn dat jij uitgekeken bent op kamperen. Of wellicht wil je hem simpelweg vervangen voor een ander model. Er komt het nodige kijken bij het verkopen van een camper. In dit artikel lees je 7 handige tips die ervoor zorgen dat jij jouw camper op een succesvolle manier van de hand doet.

1) Verkoop de camper op het juiste moment

Een camper verkopen kan het hele jaar door, maar sommige momenten zijn beter dan anderen. Wij raden aan om hem in het najaar te koop te zetten. In deze periode is de vraag naar campers doorgaans groter dan het aanbod, wat betekent dat je een hogere verkoopprijs kunt hanteren. Daarnaast scheelt het je stallingskosten als je jouw camper voor de winter weet te verkopen.

2) Hanteer een realistische verkoopprijs

Het spreekt voor zich dat je jouw camper graag voor zoveel mogelijk geld wilt verkopen. Het is echter niet slim om hem dan maar voor een hele hoge prijs te koop te zetten. Een te hoge vraagprijs schrikt potentiële kopers namelijk af. Zoek daarom van tevoren uit wat de actuele dagwaarde is van de camper . Deze is afhankelijk van onder meer het merk, het type, het bouwjaar, de staat van onderhoud en eventuele extra’s. Ben je op de hoogte van de dagwaarde, dan creëer je bovendien een betere onderhandelingspositie voor jezelf.

3) Maak goede foto’s

Potentiële kopers vinden het belangrijk een goede indruk van de camper te krijgen. Het maken van goede foto’s is daarom essentieel. Zorg voor voldoende foto’s, zowel van de binnenkant als de buitenkant en zowel van dichtbij als veraf. Wees ook eerlijk wat betreft eventuele schade aan de camper. Eerlijkheid duurt het langst, dus maak ook foto’s van aanwezige beschadigingen.

4) Maak de camper tiptop in orde voor de bezichtigingen

Niemand koopt een camper zonder deze van tevoren te inspecteren. Komen er mensen langs voor een bezichtiging, zorg er dan voor dat de camper tiptop in orde is. Ruim hem dus zo goed mogelijk op en maak hem zorgvuldig schoon. Zijn er daarnaast mankementen die je zelf op kunt lossen? Zorg er dan voor dat je deze hebt gerepareerd voordat er mensen langskomen. Hoe beter de indruk die de camper maakt, hoe groter de kans dat jij hem verkoopt.

5) Regel de overschrijving en vrijwaring

Het verkopen van een camper betekent ook het nodige papierwerk. Zo heb je een vrijwaringsbewijs nodig die aantoont dat jij niet meer de rechtmatige eigenaar van de camper bent. Hiermee vervalt jouw verantwoordelijkheid voor verzekeringen en bekeuringen. Let op: de kopende partij moet hiervoor zorgen, niet jij. Ditzelfde geldt voor de overschrijving . Hierbij wordt de camper op naam gezet van de koper.

6) Laat je niet oplichten

Veel mensen besluiten om hun camper te verkopen via Marktplaats. Aan de ene kant is dit slim, omdat je een enorme groep met potentiële kopers hebt. Aan de andere kant ben je op dit platform kwetsbaar voor oplichting. Verdiep je van tevoren dus goed in alle mogelijke oplichtingstrucs die criminelen tegenwoordig gebruiken. En heb je eenmaal een potentiële koper gevonden, zorg dan voor waterdichte afspraken, zoals een digitale bankoverschrijving waar je zelf bij bent.

7) Verkoop jouw camper aan een RDW-erkende opkoper

Het verkopen van een camper gaat, zoals we hebben gezien, gepaard met een boel geregel en een hoop onzekerheden. Wil je snel en zonder gedoe van de camper af, dan is het slim om deze te verkopen aan een RDW-erkend bedrijf. Hierbij ben je altijd verzekerd van een snelle verkoop die veilig en eerlijk verloopt. Dit in tegenstelling tot een verkoop via Marktplaats, waar het gevaar van oplichting altijd op de loer ligt.

Wijkopencampers.nl is een RDW-erkende camperopkoper die actief is in heel Nederland. Meld je jouw camper aan op deze website, dan ontvang je al binnen 48 uur een eerlijk en vrijblijvend bod. Ga je daarmee akkoord, dan wordt al het papierwerk voor jou geregeld. En als klap op de vuurpijl wordt jouw camper bij jou thuis opgehaald, waar in Nederland je ook woont.