Bank laten reinigen of nieuwe bank kopen: Wat is het beste?

Eigen foto

Eigen foto

Stel, je hebt een oude bank staan die zó vies is dat je hem eigenlijk weg wilt doen, maar je hebt eigenlijk geen budget voor een nieuwe.

Kun je dan die bank laten reinigen zodat hij er weer als nieuw uitziet? Het antwoord is: ja. Via SowiesoSchoon.nl bijvoorbeeld, kun je een professionele reiniging van zowel bankstellen als fauteuils en zelfs tapijten aanvragen. Maar hoe gaat zo’n reiniging eigenlijk in zijn werk? Is het echt mogelijk om een bankstel zodanig schoon te maken dat hij weer als nieuw oogt? En hoe zit het bijvoorbeeld met vlekken die er al jaren in zitten? Je leest het hier!

Hoe gaat meubelreiniging in zijn werk?

Bedrijven als SowiesoSchoon.nl gebruiken zeer professionele apparatuur om stoffen meubels schoon te maken. Daarmee kunnen ze als het ware water in het meubel injecteren, zoals ze dat noemen. Doordat dit water, inclusief het juiste reinigingsmiddel, diep in de stof doordringt, kan zelfs vuil wat diep in de stof is getrokken worden verwijderd. Al het vocht wordt namelijk met een zuigsysteem uit het meubel gezogen, waarbij het al het vuil en stof met zich meeneemt. Deze methode is geschikt voor veel verschillende oppervlakken, zoals:

  • Bankstellen
  • Stoelen
  • Trapbekleding
  • Tapijten
  • Matrassen

Deze dieptereiniging maakt het mogelijk om zelfs vlekken die al jarenlang in de stof zitten te verwijderen, of op zijn minst veel minder zichtbaar te maken. Dit zijn vlekken die je zelf met geen mogelijkheid uit de stof krijgt, dus je bank laten reinigen is in veel gevallen een betere optie.

Je oude bank als nieuw

De reden dat veel mensen een nieuwe bank willen kopen, is dat deze er super fris en schoon uitziet. Bankstellen zijn echter niet goedkoop, zeker niet als je een exemplaar koopt dat op zijn minst tien jaar mee moet gaan. Het grote voordeel aan meubelreiniging is echter dat het stoffen oppervlak doordat het wordt ontdaan van stof en vuil niet alleen schoner wordt, maar ook de kleur ervan opleeft. Veel mensen zijn na het reinigen van hun bankstel verbaasd over hoe de originele kleur weer naar voren is gekomen. Daardoor voelt het in feite alsof je een nieuwe bank hebt.

De kosten voor het reinigen van een bankstel

Als je het vergelijkt met het kopen van een nieuw bankstel ben je vele malen goedkoper uit als je de bank laat schoonmaken door Sowieso Schoon. Ze zijn werkzaam in het Noorden van het land, dus kunnen bijvoorbeeld je bank reinigen Groningen , maar ook in andere dorpen en steden in de regio. Neem een kijkje op hun website om de werkwijze en tarieven te bekijken en bespaar jezelf zo de hoge kosten van het kopen van een nieuw bankstel uit.