De juiste kantoorinrichting voor je lichaam en mind

Foto: shutterstock

Foto: shutterstock

Werk jij nog steeds in een oubollige kantoorinrichting dat stamt uit de vorige eeuw? Dan is het misschien tijd om de ruimte waar je zo veel tijd doorbrengt een makeover te geven. Niet alleen het oog wil wat, maar je rug en nek natuurlijk ook! In dit artikel lees je over een goede inrichting van je kantoor en tips voor de indeling van je werkdag.

De voordelen van een herinrichting

Uit onderzoek blijkt dat je lichaamshouding enorm belangrijk is voor je gezondheid, en dat een slechte houding meer kapot maakt dan je lief is. De hele dag zitten beperkt de bloedsomloop, zorgt voor nek- en rugklachten én vergroot de kans op diabetes en hartaandoeningen. De hele dag zitten zorgt ervoor dat je amper calorieën verbrandt en heeft een negatieve invloed op je bloedsuikerspiegel. Kortom; dat moet je niet willen. Het is met name belangrijk dat je van houding wisselt; af en toe zitten is namelijk niet verkeerd. Het is dan wel belangrijk dat je ook een bureaustoel hebt die comfort biedt en je gezondheid stimuleert, zoals de ergonomische bureaustoelen van Ivono bijvoorbeeld doen. De stoelen kunnen de wervelkolom ondersteunen en zijn gemaakt om (onder)rugklachten tegen te gaan en te verhelpen. De armleuningen en de rugleuning zijn verstelbaar, zodat iedereen er goed gebruik van kan maken. Door de uitmuntende kwaliteit weet je dat je één keer goed investeert en er nog jaren profijt van zult hebben.

Investering in optimale resultaten

Een gezonde en fijne werkomgeving draagt dus bij aan het geluk van de werknemer. Naast alle gezondheidsvoordelen die erbij komen kijken, zorgt de afwisseling van staan en zitten voor een hogere productiviteit. Af en toe staan geeft je namelijk meer energie en stimuleert je humeur, waardoor ook je werkprestaties omhoog gaan. Ook wandelpauzes inlassen hebben een positief effect op de werkprestaties. Naast het feit dat wandelen het denkvermogen stimuleert, is het heel fijn om er even uit te kunnen om je hoofd leeg te maken en om wat vitamine D te absorberen. De zit-sta bureaus komen in allerlei soort en maten en er is dus altijd een perfecte optie voor jou.
Goede verlichting is ook echt een must op je kantoor, zeker bij een gebrek aan ramen. Het laatste wat je wil is dat vervelende kunstmatige licht alsof je onder de grond werkt. Denk daarom aan daglicht lampen voor een mooi natuurlijk effect. Ook het ophangen van kunst en het neerzetten van planten draagt bij aan het creëren van sfeer op de werkvloer. Hoe beter de sfeer, hoe beter de team spirit, hoe beter het resultaat. Ga vandaag nog aan de slag met de inrichting van je kantoor, want een investering is zeker de moeite waard.