Aangeboden door: Divortium

De voordelen van een scheidingsmediator bij een echtscheiding

Scheidingsmediator Petra Schiphuis van Divortium Foto: HUNK-MINISTERIE_VAN_BEELD_GORINC

Een scheidingsmediator is een professional die is opgeleid om echtgenoten te helpen bij het afwikkelen van hun scheiding. In plaats van te proberen de scheiding te winnen of verliezen, is de taak van een scheidingsmediator om te helpen bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Dit kan helpen om de emoties en spanningen te verminderen die vaak gepaard gaan met een echtscheiding, en kan leiden tot een snellere en efficiëntere afwikkeling van de scheiding.

Schakel altijd een professionele scheidingsmediator in!

In dit artikel worden 4 voordelen behandelt voor het inschakelen van een mediator tijdens een echtscheiding. We spraken Petra Schiphuis, professioneel scheidingsmediator uit Musselkanaal over haar ervaringen.

Petra is al ruim 10 jaar werkzaam als MfN registermediator in Noord Nederland. In haar carrière als mediator heeft ze al veel (voormalige) echtparen geholpen met vraagstukken op het gebied van scheiden met een koophuis, alimentatie, ouderschapsplannen, verdeling van vermogen en meer.

Het is belangrijk dat je een professionele partij in de arm neemt die jullie daadwerkelijk weet te ontzorgen. Wanneer jullie een partij hebben gevonden die echt aandacht heeft voor jullie situatie, dan levert dit erg veel voordeel op. Petra deelt met ons de 4 belangrijkste voordelen van het inschakelen van een scheidingsmediator.

1. Hulp bij het beheersen van emoties en het verbeteren van communicatie

Een van de belangrijkste voordelen van het werken met een scheidingsmediator is dat ze kunnen helpen om de emoties te beheersen die vaak gepaard gaan met een echtscheiding. Dit kan de mediator doen door een onpartijdige derde te zijn die luistert naar beide kanten en helpt om ieders belangen en emoties te begrijpen.

Dit kan helpen om ruzies en conflicten te voorkomen, en kan ervoor zorgen dat de scheiding op een redelijke en constructieve manier wordt afgehandeld. Dit is een moeilijke en emotionele tijd voor zowel de echtgenoten als hun kinderen, dus het is belangrijk om de situatie zo goed mogelijk te beheren.

Petra is werkzaam in heel Noord Nederland. Zo is ze mediator in Emmen , Assen, Groningen, Veendam en Stadskanaal. Klanten uit al deze plaatsen schuiven bij haar aan om gezamenlijk tot goede afspraken te komen.

2. Een snellere en efficiëntere afronding van de scheiding

Een scheidingsmediator kan helpen om de scheiding sneller en efficiënter af te ronden door het proces te begeleiden en te ondersteunen. In plaats van dat de echtgenoten hun zaken onderling moeten regelen, kan de mediator hen helpen om de belangrijke beslissingen te nemen die nodig zijn om de scheiding af te ronden. Dit kan de communicatie tussen de echtgenoten verbeteren en kan ervoor zorgen dat ze sneller tot een akkoord komen over belangrijke zaken zoals de verdeling van bezittingen en kinderalimentatie.

Daarnaast heeft een scheidingsmediator veel ervaring en kennis van de onderwerpen die ter tafel komen. Dit zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden en de echtgenoten zelf geen/weinig onderzoek hoeven te verrichten.

Bovendien kan de mediator ook helpen om eventuele conflicten op te lossen die kunnen ontstaan tijdens het proces, wat kan bijdragen aan een snellere en efficiëntere afronding van de scheiding.

3. Hulp bij het verminderen van kosten gedurende de scheiding

Een scheidingsmediator kan helpen om de kosten van een echtscheiding te verminderen door het proces te begeleiden en te ondersteunen zonder dat de echtgenoten hulp hoeven in te roepen van dure advocaten. In plaats van dat ze hun zaken onderling moeten regelen, kan de mediator hen helpen om snel en efficiënt tot een akkoord te komen over belangrijke zaken zoals de verdeling van bezittingen en kinderalimentatie.

Dit kan ervoor zorgen dat ze sneller tot een oplossing komen en minder tijd en geld hoeven te besteden aan het proces. Bovendien kan de mediator ook helpen om eventuele conflicten op te lossen die kunnen ontstaan tijdens het proces, wat kan bijdragen aan een vermindering van de kosten. Tot slot speelt de ervaring van een mediator wederom een rol. De mediator kan namelijk adviseren over de te nemen stappen waardoor er geen onnodige kosten gemaakt worden.

4. Minder grote impact op eventuele kinderen

Een scheidingsmediator kan helpen om de impact van de scheiding op de kinderen te verminderen door het proces te begeleiden en te ondersteunen zodat de echtgenoten hun zaken op een minder emotionele en meer oplossingsgerichte manier kunnen regelen. De mediator kan hen helpen om beter naar elkaar te luisteren en hun belangen en emoties te begrijpen, wat kan bijdragen aan een meer open en respectvolle communicatie tussen de echtgenoten.

Dit kan ervoor zorgen dat ze sneller tot een oplossing komen en minder tijd en energie hoeven te besteden aan het oplossen van conflicten, wat kan helpen om de impact van de scheiding op de kinderen te verminderen. Bovendien kan de mediator ook helpen om de kinderen zelf bij het proces te betrekken en hun belangen te laten horen, wat kan bijdragen aan hun emotionele welzijn tijdens deze moeilijke tijd.

Schakel een scheidingsmediator in bij jou in de buurt!

Petra wil echtparen die op het punt staan te gaan scheiden op het hart drukken dat het inschakelen van een mediator voor veel rust en overzicht kan zorgen.

Laat een scheidingsmediator jullie helpen emoties te beheersen en goede afspraken te maken. Daarnaast kan de mediator helpen deze periode zo snel en efficiënt te doorlopen zodat jullie naar de toekomst kunnen gaan kijken. Beperkt de kosten voor de scheiding en de impact bij de kinderen tot een minimum. Benieuwd of een scheidingsmediator iets voor jullie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Petra Schiphuis voor meer informatie.