Dit is waarom keramische tuintegels zo populair zijn

eigen foto

eigen foto

Het gebruik van keramische tuintegels is al jarenlang ongekend populair, merken ook de specialisten van Bestrating.nl uit Assen. Hoewel deze trend pas in 2016 overwaaide uit de Mediterrane landen, zie je het nu erg veel in Nederlandse tuinen. Doordat deze tegel onder andere bekend staat om het onderhoudsvrije karakter en de enorm lange levensduur is het een geliefde keuze voor bestrating. Dit en meer redenen waarom de keramische tuintegel zo populair is lees je hier.

Keramische tuintegels zijn een lange termijn investering

Een mooie set keramische tuintegels kopen zal je een stuk meer kosten dan een ander type tegel, maar hiermee is het wel een geweldige investering voor de lange termijn. Doordat keramiek zo’n hard materiaal is gaat het namelijk jaren mee.

De hardgebakken toplaag zal niet beïnvloed worden door vieze vetvlekken van de barbecue of rode wijn na een avond borrelen in de tuin. Een keramische tuintegel maak je eenvoudig weer schoon, zonder dat het vuil in de toplaag gaat zitten.

Doordat de tuintegels van keramiek zo onderhoudsvrij zijn kun je lange tijd genieten van een prachtig terras dat schoon is en blijft. Ideaal!

Ze zijn bestand tegen diverse invloeden

De lange levensduur heeft de keramische tuintegel te danken door de harde toplaag. Hierdoor is het materiaal bestand tegen diverse invloeden zoals:

  • Chloor en zuur
  • Weer en vorst
  • Strooizout

Hierdoor zal de kleur niet snel vervagen, hebben krassen geen schijn van kans en profiteer je van een slijtvaste tegel in de tuin. Doordat er een anti-sliblaag wordt aangebracht op het keramiek heb je tevens geen last van een glad oppervlak. Naast deze voordelen zijn er nu eenmaal weinig nadelen aan de toepassing van tuintegels van keramiek.

Je creëert een luxe, eigentijdse uitstraling

Soms kun je met een tegel in de tuin een grauwe uitstraling creëren, maar met mooie keramische tuintegels is dit zeker niet het geval! Deze tegel geeft namelijk een enorm luxe uitstraling aan de tuin door de hardgebakken toplaag. Met deze luxueuze uitstraling creëer je een permanent vakantiegevoel in de tuin, in Mediterrane sferen.

Daarbij komt dat je altijd een onkruidvrij terras hebt, doordat deze tegel altijd gevoegd moet worden. Hierdoor heb je altijd een strak lijnenspel en een net terras liggen, waar je zelf geen hand meer voor hoeft om te draaien. Het leggen van deze bestrating kost even wat extra werk, maar dan profiteer je er vervolgens erg lang van.

Er zijn diverse samenstellingen van keramische tuintegels

Wanneer je wilt gaan voor een volledig keramische tuintegel heb je keuze uit diktes van 2 of 3 centimeter. Bij deze dunne tegels is het belangrijk dat er een geschikte ondergrond ligt, zodat de tegels niet verzakken of mogelijk kunnen breken.

Voor dikkere tegels wordt er vaak gekozen voor de combinatie van keramiek op beton, doordat keramiek een kostbaar materiaal is. Hierbij wordt vaak gekozen voor 3 centimeter beton met een toplaag van 1 centimeter keramiek. Deze combinatie is een goede budgetoplossing voor mensen die wel willen profiteren van de uitstraling van keramische tegels in de tuin, maar niet de volledige investering ervoor over hebben.

Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen

Naast de verschillende samenstellingen zijn er ontelbaar veel soorten keramische tegels. Niet alleen in kleur en print, maar ook in verschillende structuren en afwerkingen van de toplaag. Hierdoor kun je met een keramische tuintegel dé sfeer creëren die jij voor ogen hebt.

Van een Mediterrane stijl met diverse mozaïek patronen, een Bohemian stijl door een houtlook afwerking of een moderne uitstraling met een strakke toplaag in antraciet. Voor alle soorten kun je terecht bij https://bestrating.nl/ . Dé online webshop met showtuin in Assen voor alle soorten keramische tuintegels.