Aangeboden door: Dutzfloors

Een houten vloer op maat: prachtig en praktisch

-

Houten vloeren zijn al jaren een must-have voor veel huiseigenaren, en niet alleen om de uitstraling. De look en feel van echt hout is lastig te evenaren, maar wist je dat zo’n vloer ook een aantal praktische voordelen met zich meebrengt? De specialisten van Dutzfloors vertellen je graag over een paar eigenschappen van hun bijzondere eikenhout.

Jouw droomvloer binnen handbereik

Bijzonder? Absoluut. De vloeren van Dutzfloors worden namelijk gemaakt van Europees eikenhout. Dit FSC-hout komt uit duurzaam beheerde bossen waar oog is voor de lokale flora en fauna. Een houten vloer van Dutzfloors is daarnaast veelzijdig. Dat wil zeggen: in de handen van deze specialisten kun je er qua uiterlijk alle kanten mee op. En daarmee ligt jouw droomvloer ook echt binnen handbereik. Door middel van diverse bewerkingen, zoals schuren en roken, geven vakmensen jouw vloer de uitstraling die je zoekt.

Ga je in een nieuwbouwappartement wonen aan het Raadhuisplein en wil je een minimalistische vloer? Of zoek je liever de ruimte op? En past een robuuste, stoere vloer daar beter bij? Doordat het hele maakproces bij Dutzfloors in eigen beheer is, heb jij als klant ultieme invloed op het uiterlijk van je nieuwe vloer. Passend bij waar je woont en wat je mooi vindt.

Verduurzaming via vloerverwarming

Mede door de stijgende prijzen van nu zijn mensen op zoek naar manieren om op de lange termijn geld te besparen. Verduurzaming in huis is een populaire keuze. Het verhoogt je wooncomfort en bespaart je geld. Wist je dat een houten vloer een rol kan spelen in die verduurzamingsslag? Eikenhout is namelijk perfect te combineren met vloerverwarming - een comfortabele, duurzame manier van verwarmen en verkoelen.

Het Europese eikenhout van Dutzfloors houdt onderliggende warmte namelijk goed en lang vast, zelfs nadat je de verwarming hebt uitgezet. De planken van Dutzfloors trekken dankzij hun bijzondere opbouw niet krom en blijven strak liggen. Die opbouw heet ook wel duoplank. Hierbij bestaat een plank niet alleen uit een bovenlaag van massief hout, maar ook uit een onderlaag die daaraan wordt vastgelijmd. De onderlaag bestaat uit watervast berkenmultiplex, de bovenlaag uit eikenhout. Het resultaat: een vloer die er prachtig uitziet en die het hele jaar door comfortabel aanvoelt.

Vloeren om op te leven

Zoals gezegd kiezen de meeste mensen een houten vloer om de looks. Ze willen iets dat goed bij hun interieur past of dat juist de basis legt voor hun gewenste interieur. Toch is er nog iets anders dat ook heel belangrijk is. Iets waar staat je eigenlijk pas bij stilstaat wanneer het te laat is: krasbestendigheid. Oftewel: je vloer moet tegen een stootje kunnen.

Redmer van Dobbenburgh van Dutzfloors: “We vinden het heel belangrijk dat mensen echt kunnen leven op hun vloer. Onze klanten moeten niet het gevoel hebben dat ze alleen maar heel voorzichtig met hun vloer moeten omgaan. Dat zou ten koste gaan van hun woonplezier.” De eiken planken van Dutzfloors zijn van zichzelf al oersterk, maar worden daarom voor de zekerheid ook machinaal met een hoge kwaliteit olie bewerkt. Elke vezel van het hout krijgt zo een beschermlaag die de planken mooi houdt. Hierdoor vormen spelende kinderen of huisdieren geen bedreiging voor je interieur. Alles kan en alles mag.

Op zoek naar een houten vloer? Kom langs in Friesland

Een houten vloer uitkiezen is soms moeilijker dan je denkt. Plaatjes op Instagram of Pinterest geven je een goed idee en bieden inspiratie. Toch is het echte werk, een vloer van dichtbij bekijken, ook heel waardevol. In Beetsterzwaag, gelegen aan de A7, vind je de grote showroom van Dutzfloors. In meer dan zes ingerichte stijlkamers ligt een grote verscheidenheid aan eikenhouten vloeren. Denk visgraat, Hongaarse punt, rechte planken en nog veel meer. Bij Dutzfloors stel je op basis van je wensen jouw droom vloer samen. Wil je een houten vloer met brede planken ? Of een houten vloer met smalle planken? Dat is allemaal mogeljk.

Heb je een goed idee van wat je wilt, maar kun je die vloer nergens vinden? Dutzfloors maakt het voor je. Het enthousiaste team staat te popelen om je helpen en al je vragen te beantwoorden.

Nieuws

menu