Een veilige bouwplaats wat zijn de opties

-

-

Voor het weren van ongewenste gasten op een bouwplaats heeft u meerdere mogelijkheden. Hekken, afzettingen of manbewaking zijn veel gekozen opties, maar vergeet camerabeveiliging niet.

Het reguleren van toegang en het opsporen van ongewenste bezoekers kan allemaal op afstand geregeld worden. In dit artikel leggen we u meer uit over de mogelijkheden van preventie door middel van camerabewaking. Zo weet u straks welke optie het best past bij uw situatie.

Wat is camerabeveiliging?


Camerabewaking, de naam zegt het eigenlijk al. Het gaat om het gebruikmaken van camera’s om een gebied te monitoren. Het doel is hierbij om de veiligheid van mensen en eigendommen te vergroten en om onveilige of ongewenste situaties te signaleren. Door vroegtijdig actie te ondernemen kan er hierdoor veel schade voorkomen worden.

Camerabewaking kan op een groot aantal locaties ingezet worden, zoals bouwplaatsen of zonneparken, maar ook voor de beveiliging van windmolenparken is het een interessante oplossing. Door de systemen te combineren met andere beveiligingssystemen, zoals bewegingssensoren, alarmen en toegangscontrolesystemen kunnen vervelende situatie effectief voorkomen worden.

Mobiele of vaste camerabeveiliging

Mobiele camerabeveiliging is een handige oplossing voor locaties die veranderen. Denk hierbij aan toegangswegen of opslagruimtes. Doordat het bouwproject vordert is het aannemelijk dat de bewaking verplaatst moet worden.

U kunt daarbij kiezen voor een vaste plaatsing van een camera. Weet u zeker dat het terrein hetzelfde blijft? Dan volstaat deze oplossing. De camerabeveiliging hoeft hierbij maar één keer geïnstalleerd te worden en blijft staan tot het project is afgelopen.

Stroomvoorziening op locatie

De cameradetectie heeft stroom nodig om te kunnen functioneren. Niet iedere locatie heeft echter een stroomvoorziening ter beschikking. U heeft twee mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een cameramast met een ingebouwde stroomvoorziening, door middel van zonnepanelen.

Liever een externe stroomvoorziening? Dan heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden, zoals een generator, zonnepanelen of een combinatie. Met het oog op de toekomst is het interessant om te investeren in energiezuinige stroombronnen.

Laat u adviseren door een expert

We hopen dat u na het lezen van deze tekst een beter beeld hebt van de mogelijkheden die u heeft omtrent het beveiligen van een bouwplaats. Het is wel aan te raden om passend advies in te winnen voor uw situatie. Wij raden u daarom aan om contact op te nemen met een professional: Kooi Camerabewaking uit Drachten .

Dit bedrijf is gespecialiseerd in innovatieve beveiliging voor diverse locaties. Met een eigen alarmcentrale bieden zij de totaaloplossing voor camerabewaking!