Eenvoudig goedkoper internet thuis aanschaffen

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Het zijn van die dingen waar je niet snel bij stil staat als het gewoon goed geregeld is. Maar in deze tijd met hoge inflatie is het slim om al je kosten onder de loep te nemen om te kijken of het ergens nog een beetje goedkoper kan. Je kunt iedere euro tenslotte maar één keer uitgeven.

Hoe zit het met jouw internet en TV abonnement? Je huidige abonnement wordt iedere maand netjes afgeschreven. En zeker als het naar tevredenheid is, is dit iets waar je niet snel naar omkijkt. De provider waarbij je bent aangesloten verhoogd waarschijnlijk ieder jaar de abonnementskosten met een paar euro. Wanneer is de laatste keer dat je hebt gekeken naar deze maandelijkse kosten en hoe deze zich verhouden tot andere providers? Heb je jouw huidige abonnement al 1 jaar of langer? Dan is de kans groot dat je ook iedere maand mag overstappen als je dat wilt. Neem eens rustig de tijd – en dat hoeft niet heel veel tijd te zijn – om je huidige abonnement te bekijken. Wat zit er eigenlijk allemaal in waar je voor betaald? En heb je het nog allemaal nodig? Zit er nog een extra zenderpakket in waar je haast nooit meer naar kijkt? Of betaal je voor meerdere tv-verbindingen terwijl je er maar een gebruikt? Daar worden waarschijnlijk allemaal kosten voor gerekend. Iedere maand weer. Deze kun je uitzetten bij je huidige provider. En je kunt vergelijken met andere providers.

Een andere provider vergelijken heeft als voordeel dat deze jou graag als nieuwe klant wil binnenhalen. Daarom verleiden ze jou met een welkomstkorting. Deze kortingen kunnen flink oplopen en je zomaar de eerste 3, 6 of 12 maanden veel geld besparen op de maandelijkse abonnementskosten. We hebben het dan zomaar over 100 of 200 euro korting op jaarbasis.

Waar moet je onder andere op letten als je gaat zoeken naar een nieuwe provider?

Sta als eerste stil bij wat jouw wensen zijn. Welke internetsnelheid heb je nodig? Providers geven advies over wat minimaal nodig is in jouw situatie. Een te hoge internetsnelheid is niet nodig, want dan betaal je voor bandbreedte die je niet gebruikt. Dat is zonde. Naast de internetsnelheid kun je ook kijken naar de kosten die ze in rekening brengen voor de installatie en apparatuur. In veel gevallen is de installatie gratis en krijg je de apparatuur in bruikleen, maar het is goed om hierop te letten om onaangename verrassingen qua kosten te voorkomen. Denk daarnaast goed na over welke televisiezenders je allemaal wilt hebben in jouw pakket. In veel gevallen hebben de basispakketten van alle providers een zeer uitgebreid aanbod. Vul je dit zelf aan met een streamingdienst, omdat je dit abonnement al hebt, dan heb je misschien geen extra zenderpakketten nodig. Let tot slot goed op de prijs per maand die je gaat betalen. Zodat je wel echt voordeliger uit bent dan je huidige abonnement. En goed om nog even de beoordelingen te checken van je nieuwe provider. Hoe tevreden zijn de huidige klanten van je nieuwe provider? Als je dat bij elkaar hebt afgewogen dan vind je ongetwijfeld de beste optie die aansluit bij jouw wensen en zeer waarschijnlijk met een aantrekkelijke korting. Zo eenvoudig kan een besparing zijn op een kostenpost waar je normaliter niet direct aan denkt in tijden van hoge inflatie.

En heb je geen televisie abonnement nodig? Dan kun je direct op zoek naar het goedkoopste internet dat past bij jouw wensen. Dat scheelt ook weer in de kosten ten opzichte van een abonnement mét televisie. Zo kun je nog meer besparen ten opzichte van je eventuele huidige abonnement.