Aangeboden door: tomassotables.com

Eetkamer trends 2023

Foto: unsplash

De laatste jaren zijn de eetkamertrends drastisch veranderd. De afgelopen jaren waren eetkamers niet vaak te vinden in huizen, omdat de populariteit van open indelingen betekende dat eetkamers vaak werden opgenomen in andere kamers zoals de huiskamer. Echter lijken eetkamers hun comeback te maken in huis.

De ooit formele eetkamer met een eenvoudige eettafel en eetkamerstoelen die eigenlijk alleen voor het eten werden gebruikt, wordt nu ook als kantoor aan huis gebruikt voor thuiswerkers of schoolwerk. Bovendien is er een algemene toename van het aantal mensen dat zich thuis vermaakt.

In overeenstemming met de steeds veranderende eettrends wordt 2023 een jaar vol nieuwe ervaringen. Hier volgen enkele voorbeelden van de opkomende trends waarvan we het komende jaar meer kunnen verwachten.

Interactieve eetervaringen

In 2023 is uit eten gaan een interactieve en meeslepende ervaring geworden! Restaurants maken gebruik van technologie om unieke ervaringen voor hun klanten te creëren. Gasten kunnen in virtual reality omgevingen springen die hen in enkele seconden naar verschillende omgevingen brengen. Met dit niveau van interactiviteit en onderdompeling gaat uit eten gaan niet meer alleen over eten; het wordt een volwaardig avontuur waarbij over elk detail wordt nagedacht. Dit zien we ook terug in de eetkamer. Een interactieve eetervaring bieden aan gasten gebeurt op allerlei manieren.

Denk bijvoorbeeld aan open kasten, rekken en open keukens combineren in de eetkamer

Steeds meer mensen kiezen voor dit soort functies voor hun keukens. Mensen waarderen open keukens en kasten vanwege hun uiterlijk. Deze planken bieden duidelijk een geweldige en schone uitstraling in deze opgevoerde beelden. Je kunt er je favoriete kookgerei op uitstallen of kleine design details aan toevoegen om je keuken tot leven te brengen.

Hoewel open keukens, kasten en rekken er echt geweldig uitzien, is het niet altijd even functioneel. Maar al te vaak eindigen deze planken rommelig en onoverzichtelijk. Zorg er daarom voor dat je, wanneer je voor een open keuken kiest, hier goed over nadenkt, deze trend is namelijk niet voor iedereen!

Aandacht voor duurzaamheid wordt steeds belangrijker in huis

Aandacht voor natuurlijke materialen, kleuren geïnspireerd door het buitenleven zoals groen, en bescheiden ontwerp toetsen die je tijd in de ruimte veraangenamen maken allemaal deel uit van de nieuwe trends in keukenontwerp maar ook meubelstukken als de eetkamerstoelen , die bedoeld zijn om meer rustgevende en aangename kamers te creëren die de tand des tijds zullen doorstaan.

De vooruitzichten voor milieuverantwoord dineren zijn opkomend. Tegen 2023 zullen eetgelegenheden, waaronder restaurants, cafetaria’s en verschillende bars een milieuvriendelijk beleid hebben ingevoerd om hun activiteiten zo duurzaam te maken als praktisch haalbaar is. We kunnen meer biologisch afbreekbare materialen voor verpakking en keukengerei verwachten, energie-efficiëntere kookapparatuur, en zelfs het gebruik van hernieuwbare bronnen zoals zonne-energie. Dit is iets waar we ons op kunnen verheugen.

Niet alleen uit eten gaan zal bevredigend zijn voor je smaakpapillen en vriendelijk voor het milieu, ook kun je deze trend doorvoeren in je woning en eetkamer in 2023.

We verwachten dat dit soort inspanningen in de komende jaren nog populairder zullen worden, nu men zich steeds meer bewust wordt van het milieu-effect dat ze hebben als ze eten en wanneer ze hun huis inrichten.

Daarom, als je je steentje wilt bijdragen aan het milieu en toch wilt genieten van een lunch of diner met vrienden of familie in 2023, kijk dan uit naar winkels die duurzaamheid serieus nemen. Zo kun je je steentje bijdragen aan het milieu! Het zal zeker de moeite waard zijn.

Keukens zullen voelen als een ander verlengstuk van het huis

In die zin dat ze zullen aanvoelen als een kamer, een extra leefruimte in het huis in plaats van een plek om eten in te bereiden. Een van de leukste aspecten van het ontwerpen van een keuken of eetkamer is ongetwijfeld het bedenken van ideeën voor de keukentegels. Tegels zijn een geweldige manier om kleur, textuur en karakter in een ruimte te verwerken. In een ruimte waar zoveel beslissingen functioneel moeten zijn, bieden ze je een kans om je creatieve kant uit te oefenen en bepaalde oordelen uitsluitend op hun esthetische waarde te baseren.

Je kunt echt een statement maken in je ruimte door gekleurde tegels te gebruiken in de keuken of de eetkamer, of je ze nu op de muren, op de vloer of allebei aanbrengt. Je kunt zelfs beide doen! Je vindt ze in allerlei mooie kleuren en materialen.

Kies bijvoorbeeld voor bakstenen vloeren. Bakstenen vloeren zijn aanpasbaar en passen mooi bij vele texturen en tinten. Baksteen is een warm, neutraal materiaal dat interieurontwerpers meestal als leidraad gebruiken. Zo kan het de kamer al snel gezelliger doen aanvoelen!